Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kwijt

Kwijt

10 oktober 2020 om 10:00 door Amy 0 reacties

“Zijn er nog bijzonderheden die wij moeten weten over uw pleegkindje Faya?” De telefonische intake voor het kinderdagverblijf vindt plaats. Bijzonderheden? Ja, ze is heel bijzonder en ze woont niet voor niets bij ons, maar wat is wijsheid. Wat zeg je wel en wat zeg je niet. Ik besluit om dit meisje een eerlijke start te geven en zo min mogelijk informatie door te spelen die er niet toe doet. Wel noem ik even dat ze nogal gauw kwijt is. De vrouw aan de telefoon noemt het ondernemend. Ik noem het gewoon kwijt. Kwijt om vervolgens omgeroepen te worden over de camping, kwijt om vervolgens vast te zitten in een winkelwagentje. Gewoon kwijt! 

blog.amy.kwijt.jpgDe vrouw aan de telefoon stelt me gerust en antwoordt dat ze met zoveel leidsters zijn dat dat wel goed moet komen. Dat ik me geen zorgen moet maken. Ik daarentegen maak me geen zorgen. Ik meld deze mevrouw alleen dat ze snel kwijt raakt. Inmiddels is onze pleegdochter Faya al een aantal keer naar de peuterklas geweest. Deze week haalde ik haar op en kwam de juf naar me toe. We zijn haar vanochtend drie keer kwijt geraakt, vertelde ze. Twee keer was ze zelf naar de wc gegaan en een keer is ze groep vier binnen gelopen, op zoek naar pleegzus Demi. Diep van binnen zei ik: zie je nou wel. Maar ik besloot om niets te zeggen. Knap hè 😊.

De volgende dag haalde ik de oudste twee pleegkinderen op, Faya zat in de buggy. Zat... want toen ik even een speelafspraak aan het maken was en weer keek was ze weg. Kwijt! Aangezien ik de school niet in mag moest ik het hele peloton aan juffen inschakelen om te zoeken. Ze was nergens. Ik keek naar rechts en zag in de verte een roze jasje lopen. Ik rende naar haar toe en vroeg wat ze ging doen. Ze was groot en kon zelf wel naar huis lopen, was de verklaring van deze peuter. Terug bij het schoolplein keken de juffen me aan. Maar gelukkig besloten ze om niets te zeggen. Knap hè! 😊

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten