Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Missen

Missen

3 oktober 2020 om 13:00 door Amy 0 reacties

Het wordt weer eerder donker en de feestdagen staan voor de deur. Nou, het duurt nog wel even, die feestdagen, maar ik hou er van. Is mijn kerstboom normaal gesproken vrij hysterisch met gekleurde (en als mijn man weg is) knipperende lichtjes, dit jaar ben ik lichtelijk gedwongen tot de aanschaf van een boom inclusief neutrale lampjes (nog in onderhandeling met de rest over de kleur kerstballen).

missen.jpgAan de andere kant besef ik me dat dit de tijd is van het missen van dierbaren, geliefden en mensen die zijn overleden. In ons geval is dat het missen van ouders door onze pleegkinderen (in sommige gevallen) en het missen van onze pleegkinderen door de ouders (in sommige gevallen).

Missen.... ik vind dat zo’n naar gevoel. Je voelt het in je buik, in je hart, eigenlijk overal. Als ik terugkijk dan is er een aantal momenten in mijn leven geweest dat dat gevoel er was. Toen mijn huidige man elke keer na een fijn weekend samen met z'n tweetjes weer naar het hoge noorden vertrok, omdat hij daar toen woonde. En ik wist dat het weer een hele week duurde voordat ik hem weer zou zien. Of toen mijn dierbaren overleden en ik besefte dat wat er was, nooit meer terug zou komen. En natuurlijk als je na meestal ongeveer twee jaar afscheid moet nemen van een pleegkindje, omdat het weer bij zijn ouders kan gaan wonen. 

Ik zie ons pleegkindje Demi op de bank zitten met tranen in haar oogjes. Ze is net terug van een bezoekregeling. “Ik mis mijn mama zo”. Dit is een tafereel wat zich vaak afspeelt, bij al onze pleegkindjes. Dat missen, wat een naar gevoel. We praten er vaak over en zijn met elkaar tot de conclusie gekomen dat het ook iets moois is, dat missen. Het betekent namelijk dat je heel veel van iemand houdt en dat is dan wel weer heel mooi en fijn. Ik sta op het punt om een dagje weg te gaan. Ik zie aan Demi dat ze het niet fijn vindt. Ze heeft traantjes in haar ogen. Ze kijkt me aan, begint te lachen en zegt: ”fijne dag mama, zie je aan mijn traantjes hoeveel ik van je hou?”

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten