Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Nepmama

Nepmama

27 september 2020 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik zit volop in de crisis hier... de identiteitscrisis. De vader van onze pleegdochter Demi (5) krijgt een baby. Of nou ja, niet hij natuurlijk maar zijn nieuwe vriendin. Reden voor Demi om er volop mee bezig te zijn, hoe het nou allemaal zit. Al die pleeg- en stiefvaders en moeders, half broertjes en zusjes van Demi, ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook door de bomen het bos niet meer zie. 

nepmama.jpgMaar goed, het ging haar vandaag er vooral om hoe het tussen haar en mij zat. Natuurlijk val ik officieel in de categorie pleegmoeder, maar wat hou ik ontzettend van dit meisje. Alsof het mijn eigen kind is. Meteen bekruipt me een schuldgevoel want ze is natuurlijk al een kind van haar echte moeder. Maar toch voel ik zo’n moederliefde voor deze lieve schat. 

Ik probeer haar uit te leggen hoe het zit, zonder mijn gevoel, emotie en gedachten op haar te leggen. Het woord buikmama valt, en is net zo’n naar afstandelijk woord als pleegmama. Het omschrijft zo niet hoe wij ons voelen. Ik weet zeker dat haar ‘buikmama’ super veel van dit lieve kind houdt. Ik zie Demi denken.. ze probeert deze ingewikkelde situatie voor haar overzichtelijk te maken.

Het duurt even, maar dan komt ze naar me toe, krijg ik een hele dikke knuffel en zegt ze: “jij bent mijn allerliefste nepmama.” Dus dat ben ik nu. Een nepmama. Een nepmama die het allemaal zo echt voelt. Mijn dochter Joy zei laatst zo mooi dat ze nooit ervaarde dat ik haar en haar broers anders behandelde dan mijn ‘nepkinderen’. We ervaarden dit allebei als iets moois en waardevols. Want deze ‘nepkinderen’ verdienen een echte mama (papa, broers en zussen) die onvoorwaardelijk van ze houden en voor ze door het vuur gaan. Die ze liefhebben zoals mama’s dat kunnen. 

Ik open mijn mail en ik zie een mail van de buikmama. Of Demi behoefte heeft aan wat babyfoto’s van haar in de tijd dat ze nog bij haar buikmama woonde. Ik glimlach. Deze nepmama en buikmama gaan knetterveel van dit lieve meisje houden, samen met elkaar en ieder op ons eigen manier gaan we haar liefde geven zoals alleen mama’s dat kunnen.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten