Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Druk

Druk

19 september 2020 om 08:00 door Amy 0 reacties

Wat kunnen we het druk hebben met z’n allen. Ik zie mensen bij de supermarkt even snelboodschappen doen. Ik zie mensen in het park even snel de hond uitlaten. Ik zie vaders en moeders even snel hun kinderen uit school halen. Ik zie mensen even snel hun familie bezoeken. Veel moet snel en gauw in ons leven.

druk.jpgIk heb het gemerkt tijdens de verbouwing van ons huis. Alles moest snel en gauw en ik kwam overal tijd te kort. Maar waar was ik nou eigenlijk druk mee? Ik was vooral druk met praktische zaken zoals een wandje schilderen, schoonmaken, boodschappen doen. Maar wat er bij inschoot was het spelletje doen, de boswandeling, de gezellige avond.

Het voelde niet fijn en ik had het gevoel dat ik op alle fronten te kort schoot. Naar mijn gezin en naar mezelf toe. Ik vergat dingen, was kortaf en kon mijn gezin niet “draaien” zoals ik het voor ogen had. Dit merk ik ook bij de pleegzorgwerkers en de voogden. Een bezoekregeling die pas tweeënhalve week later ingehaald kan worden omdat de voogd eerder geen tijd heeft. Een telefoontje dat door de pleegzorgwerker wordt gevoerd omdat de voogd geen tijd heeft. Vragen die blijven liggen - in het belang van het kind - omdat andere dingen belangrijker zijn. Informatie die vergeten wordt te vertellen aan ouders. Foto’s die niet worden doorgestuurd naar ouders en ik kan zo nog wel even doorgaan.

Jullie hebben het druk. Te druk! Jullie zijn druk bezig met allerlei praktische dingen regelen, rapporten schrijven, vergaderingen bijwonen maar ondertussen hebben jullie geen tijd meer over voor waar het echt om draait. Het kind. Dat kind verdient jullie aandacht, prioriteit en interesse. Jullie wandjes kunnen nog zo mooi geschilderd lijken, alles kan nog zo schoon lijken en jullie koelkast nog zo mooi gevuld. Maar er wordt vergeten waar het echt om draait in deze drukte. Nogmaals: ik herken het. Maar laten we met z’n allen even iets rustiger doen en voorop stellen waar het ons echt om gaat. Die lieve kinderen die hier niet om hebben gevraagd, maar onze oprechte, pure aandacht en liefde zo ontzettend nodig hebben en verdienen.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten