Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Niet normaal

Niet normaal

13 september 2020 om 10:00 door Amy 0 reacties

Kinderen die niet naar school gingen, maar thuisonderwijs kregen. Ouders die niet naar hun werk gingen, maar thuiswerkten. Het begin van de coronatijd lijkt al even achter ons te liggen en we proberen met elkaar het nieuwe normaal zo normaal mogelijk in te vullen. Plak daar een zomervakantie aan vast waarin mensen toch weer terrasjes kunnen pakken en dagjes uit kunnen en het lijkt allemaal wel weer wat op wat ooit normaal was.

blog_amy_niet_normaal.jpgOok wij hebben de zomervakantie als iets heerlijks ervaren. Even niets moeten, geen huiswerk, geen opdrachten die af moeten, geen vergaderingen, helemaal niets. Ik had ook bij de voogd en mijn pleegzorgwerker aangegeven vakantie te hebben, maar goed dat is niet helemaal gelukt. Er waren toch een aantal zaken die besproken moesten worden. (Duidelijker aangeven dat ik tijdens mijn vakantie niet bereikbaar ben ga ik volgend jaar proberen anders te doen).

Maar al met al is het vakantie vieren geslaagd. We zijn veel naar het bos geweest en naar waterplassen om lekker buiten te genieten. Toch was ik vorige week erg blij dat iedereen weer naar school ging en alles zijn normale ritme weer ging krijgen. De bezoekregelingen gingen weer van start en ik ging er weer met frisse moed tegenaan. Lekker alles weer in het ritme, de rust en de regelmaat. Lekker ouderwets, maar ik hou d’r van.

Tot ik de eerste week tegen het ene na het andere probleem aanliep. Bezoekregeling 1 werd afgezegd omdat de pleegzorgwerker verkouden was. Bezoekregeling 2 werd afgezegd omdat moeder aan gaf niet fit te zijn. Chaos in huis. De pleegkinderen van slag en verdrietig, ze hadden de nodige troost en begeleiding nodig om een beetje te snappen wat er aan de hand was.

Vervolgens werd onze pleegdochter Demi verkouden en mocht dus niet naar school. Ik vrees dat de rest ook verkouden gaat worden en dat ze allemaal om beurten thuis komen te zitten. Het doet me steeds meer beseffen dat we de volgende, lastige fase ingaan. Met niks geen rust, regelmaat en ritme. Niks geen bezoekregelingen die gewoon weer door kunnen gaan. Niks geen kinderen die gewoon naar school kunnen gaan. Nee, voor ons als gezin en onze pleegkinderen voelt het nieuwe normaal.... niet normaal.  

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten