Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleeghond

Pleeghond

4 september 2020 om 14:00 door Amy 1 reactie

Een hond is je trouwste vriend! Wij hebben in ons gezin altijd een hond gehad. Gewoon gezellig knuffelen, iemand die altijd blij is als je thuis komt, waar je lekker je hoofd mee leeg kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Hoe erg was het toen we ons hondje van 13 jaar onlangs moesten laten inslapen. We waren er zo verdrietig van en we misten allemaal een maatje.

hond.amy.jpgNadat mijn man had aangegeven dat het beter was om eerst de verbouwing bij ons thuis af te wachten en daarna een nieuwe hond in huis te halen (wel fijn dat iemand rationeel nadenkt in dit alles), was het laatst dan eindelijk zo ver. Er zaten welgeteld twee honden in het asiel bij ons in de buurt en die waren te groot, dus zijn we uitgeweken naar marktplaats.

Na voor mijn idee heeeel lang zoeken vonden we eindelijk een geschikte kandidaat. Of nou ja, geschikt.. daar waren de meningen over verdeeld. In de advertentie stond dat de hond weg moest omdat hij kinderen beet. Na wat berichtwisseling met de eigenaar kwam ik er al gauw achter dat er op de hond gezeten werd en aan zijn oren werd getrokken en dat hij dan de kinderen beet.

Mijn pleeghart begon al iets sneller te kloppen en ik dacht: we gaan gewoon kijken. Met dat kijken ben je eigenlijk al verkocht hè! Dus hup, hond in de auto en meenemen. Onderweg nog even wat advies via de app gekregen dat het misschien niet heel verstandig was. Maar ik wist het zeker. Deze hond - Pip - paste perfect in ons gezin.

De eerste nacht plaste en poepte hij in de kamer en blafte hij behoorlijk. Ik moet toegeven: ik vond het wel een beetje spannend. Ik besloot maar onze crisisopvang tactiek toe te passen op onze pleeghond. Gewoon maar even de tijd geven en laten wennen en er niet te veel druk op te leggen om hem zo snel mogelijk naar mijn maatstaven te laten functioneren. 

We zijn nu een paar weken verder. En alles gaat goed. We zijn aan elkaar gewend, hij is blij met ons en wij zijn blij met hem. Hij doet het super goed en past perfect in ons gezin. Laatst ging er een bezoekregeling niet door en hond Pip was er om te troosten. Het was even spannend maar we kunnen nu zeggen: onze pleeghond is goed gehecht!  

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Linda Linda Schreef op 23 september 2020 om 10:14:42

    Een tip voor mensen die een huisdier zoeken; op verhuisdieren.nl worden nieuwe baasjes gezocht voor honden, katten en konijnen. M’n honden komen uit het buitenland (niet allemaal), poezen komen vaak van particulieren die bv verhuizen. Je wordt gematcht aan een dier op basis van een profiel. Op Marktplaats zitten veel broodfokkers, die wil je zeker niet steunen.

Plaats een reactie

Sluiten