Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Stuken en pleegkinderen

Stuken en pleegkinderen

10 juli 2020 om 14:00 door Amy 1 reactie

Momenteel zitten wij midden in een verbouwing. We groeien ons huis uit. Dus boven op ons huis wordt een groot dakkapel geplaatst zodat pleegzoon ook een kamer voor zichzelf heeft. En beneden wordt het huis 2,50 meter uitgebouwd. Na maanden rondsnuffelen op Pinterest (echt ideaal), keukenwinkels en woonwinkels bezoeken en overleg met mijn lieve man begint het zo langzaam maar zeker vorm te krijgen, wat wij in ons hoofd hadden. En wat wordt het mooi! 

stuken.jpgNa vijftien jaar in ons huis gewoond te hebben - met standaard kleine kinderen over de vloer - werd het tijd dat er wat ging gebeuren. De keuken was beschadigd en erg gedateerd. En als speelkinderen bij ons naar het toilet gingen vroegen ze hoe ze door moesten trekken (we hebben nog een ouderwets touwtje eraan). Ook het laminaat op de vloer was gewoon versleten.

De muren die waren er ook heftig aan toe door de nodige loopfietsjes in huis. En mijn “kundige” ophangpogingen van kapstokken en schilderijtjes hadden ook zijn sporen nagelaten. We besloten daarom een stukadoor te laten komen om de muren aan te pakken. Er waren acht handelingen voor nodig om de muur weer splinternieuw te laten lijken, vertelde hij mij. En voor mij was er veel geduld nodig voordat het droog was en ik kon sauzen. Maar het resultaat mag er zijn.

Toen ik nadacht over dat stuken, dacht ik: zo is het eigenlijk ook met onze pleegkinderen. Ze komen helemaal gebutst en gehavend door het leven bij ons. Zo langzaam maar zeker worden alle butsen en gaten weer heel gemaakt en opgevuld en lijkt het weer een mooie egale muur te worden. Maar toch blijft die gestuukte muur kwetsbaarder dan die oude muur. Het eerste gat (twee dagen na het stuken) zit er al weer in. Ik heb zorgvuldig en met veel liefde het gat weer gedicht en de muur weer geverfd en je ziet er niets meer van.

Net zoals ik bij onze pleegkinderen doe. Want ook al lijken ze mooi gestuukt, soms komt er toch een buts of een gat in. En soms roep ik “kijk uit voor de gestuukte muur, niet aankomen” en soms laat ik het maar gewoon gebeuren en vul ik daarna de buts op en verf de boel weer. En lijkt het weer een mooi gestuukt kind.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Marjon Brinks Marjon Brinks Schreef op 10 juli 2020 om 22:21:59

    Prachtig ❤️❤️❤️

Plaats een reactie

Sluiten