Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bezoekregelingen en je grenzen aangeven

Bezoekregelingen en je grenzen aangeven

24 juni 2020 om 09:00 door Amy 2 reacties

“Laten we de bezoekregelingen eens duidelijk in kaart brengen,” stelde de voogd van onze pleegkinderen laatst voor. Dit is de derde voogd met een eigen visie en eigen mening en denken “het beter te weten” dan de rest. Ik draai nog net niet met mijn ogen maar echt serieus: moet dit?

blog.amy.bezoekregelingen.jpgWij hebben thuis drie pleegkinderen. Alle drie hebben ze “betrokken” ouders, maar die kunnen niet tegelijk een bezoekregeling hebben, omdat ze elkaar anders nog net niet de hersens in slaan. Alle bezoeken worden begeleid door mij en een voogd of pleegzorgwerker. Tel daar de betrokken opa’s en oma’s nog bij op en een maand is dan al gauw gevuld met bezoekregelingen.

En als de bezoekregelingen nou positief en ongedwongen waren, zonder nasleep voor de pleegkinderen… maar dat is meestal niet het geval. Ik vind het echt super dat er per situatie wordt bekeken wat mogelijk en haalbaar is en daar ben ik echt een voorstander van. Vaste richtlijnen sluiten -  vind ik - bijzondere situaties uit. En ik ben van mening dat de lading en de naweeën van het bezoek en het toekomstperspectief daar ook erg in mee telt. En wat bij ons in dit geval ook meetelt is het aantal bezoeken in een maand omdat we nou eenmaal drie pleegkinderen hebben.

Ons laatste pleegkindje is in eerste instantie bij ons geplaatst voor twee weken. Toen er na een half jaar nog geen plek voor hem was gevonden besloten we hem te houden. Hij paste heel goed in ons gezin en wij zagen dat het hem schaadde om overgeplaatst te worden. Wel hebben wij bij de instanties aangegeven dat onze bezoekregelingsmogelijkheden beperkter zijn als in een pleeggezin met maar een kind. Dat was allemaal geen probleem en daar werd rekening mee gehouden. Tot dus drie voogden later en het zoveelste verzoek van ouders om de frequentie voor bezoeken op te voeren. 

Ik snap het echt, het verlangen van ouders. Ik snap het, maar zolang de bezoeken zo’n lange nasleep hebben en ik het hele huis van slag heb, zie ik het gewoon niet zitten. Ik moet de juiste belangen voor ogen hebben en dat is een positief contact met de ouders en een rustige, stabiele omgeving met rust en regelmaat waar deze kinderen hun trauma’s kunnen verwerken en in een fijne sfeer met elkaar het leven kunnen ontdekken. Het leven waarin ze teleurgesteld worden, ze gekwetst worden en alle moeilijke dingen die voor deze kinderen soms nog moeilijker zijn.

Voor nu ben ik er uit. Nu is het goed zoals het nu is. Nu nog even de rest ervan op de hoogte brengen...

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. aleida aleida Schreef op 25 juni 2020 om 13:10:51

    Zo waar , heb echt respect voor deze lieve moeder !

  2. Rrhof Rrhof Schreef op 27 juni 2020 om 17:47:56

    Bij ons zijn de bezoeken op een bepaald moment erg ingeperkt. Twee pubers, een week van te voren stress en spanning en minstens twee weken erna ellende ten gevolge van allerlei manipulaties en de teleurstelling ls bezoek weer eens werd afgezegd. . Nu eindelijk rust in de tent en de kids... Ze vragen niet eens naar meer bezoek.

Plaats een reactie

Sluiten