Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Zwijnen op de weg

Zwijnen op de weg

15 juni 2020 om 13:00 door Amy 1 reactie

Ik ben net terug van een wandeling in het bos met mijn zoon Joël. Het begon net al te schemeren en ik besefte me net iets te laat dat het bos dan van de “wilde dieren” is. We begonnen aan onze zes kilometer wandeling met frisse moed. De route was wat heuvelachtig en vol mul zand maar we hadden de vaart er goed in. We zagen aan de zijkant van de weg omgewoeld zand, wat door de wilde zwijnen was veroorzaakt. En toen begon het.

blog amy zwijn.jpgJoël vroeg: “Wat gaan we doen als we een zwijn tegenkomen?” Ik heb wel eens gehoord dat je dan op het laatste moment weg moet springen omdat zwijnen ogen aan de zijkant hebben en dus alleen naar de zijkant kunnen kijken. Terwijl ik dit vertelde besloten we meteen al deze optie over te slaan. Als we er een zouden zien, zouden we gaan rennen. Allebei dezelfde kant op en Joël waarschijnlijk tien keer harder dan dat ik ooit zou kunnen.

Maar toen begon het in mijn hoofd en keek ik toch steeds tussen de struiken of ik een zwijn zag. Na een prachtig hert gespot te hebben, hoop je zijn bosgenoot het zwijn niet tegen te komen. We gingen op een gegeven moment steeds harder lopen en vergaten te genieten. Overal dachten we een zwijn te zien.

Eenmaal veilig thuis in mijn heerlijke chillstoel bedacht ik me iets. Hoe vaak zie ik niet ‘zwijnen’ op de weg in de pleegzorg toestand. Hoe vaak word ik door anderen gewezen op de spannende en moeilijke dingen? Hoe vaak kijk ik niet angstvallig rond om te kijken of er een zwijn achter een boom zit? Vaak ook onnodig, want veel gaat ook goed.

Ik besluit op dat moment – zittend en denkend in mijn heerlijke chillstoel - dit niet langer meer te doen en nog meer te genieten. En ik besluit om niet meer in de avond in het bos tussen de ‘wilde dieren’ te gaan lopen. Gewoon voor de zekerheid. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. netty netty Schreef op 2 juli 2020 om 17:33:48

    hahaha, heel herkenbaar al die zwijnen zien achter elke boom.
    alleen ga ik met die échte zwijnen heel anders om: wij gaan regelmatig met de pleegtieners "zwijnen kijken". en meestal lukt het. We moeten wel meer dan twee uur concentreren, dat is het moeilijkste deel. tegen de schemer gaan we een soort sluipen. en ja hoor, regelmatig zwijnen gespot; stilstaan, spanning, opwinding. Maar ze zijn toch banger dan wij en zijn zó het bos in, geluk als je ze even kan bekijken zonder dat ze jou zien. Die andere zwijnen, in mijn hoofd, zijn moeilijker het bos in te jagen. Die blijven maar in beeld en díe stormen wel op me af. Met anderen delen helpt en een besluit nemen..... maar toch ? onvoorspelbare beesten

Plaats een reactie

Sluiten