Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Geheime plaatsing bewaken binnen digitale systemen

Geheime plaatsing bewaken binnen digitale systemen

10 juni 2020 om 11:00 door Amy 1 reactie

Een aantal van onze pleegkinderen zijn geheime plaatsingen. En omdat wij altijd vanuit crisisopvang werken, zijn we het een en ander wel gewend. En weten we welke stappen we moeten zetten om zo min mogelijk risico te lopen en te zorgen dat ons adres geheim blijft. De school, de huisarts en andere partijen die bij ons gezin betrokken zijn weten van onze situatie en gaan daar uiterst zorgvuldig mee om. Ook vrienden, kennissen en familie weten inmiddels dat foto’s, namen en dergelijke niet online gedeeld mogen worden. Natuurlijk gaat er hier en daar soms wat mis, maar gelukkig is het nog nooit zo mis gegaan dat de geheime plaatsing in gevaar kwam.

geheimeplaatsing.jpgMaar toch staan zelfs wij soms vol verbazing te kijken hoe sommige systemen en mensen werken. Van de week wilde ik even contact opnemen met het ziekenhuis. Dit is een groot lek wat betreft geheimhouding, is onze ervaring. Zo zijn er ziekenhuisafspraken naar moeder gestuurd, door moeder verplaatst (erg leuk: sta je daar in het ziekenhuis,  oppas geregeld, kind in de stress), door moeder afgezegd en door moeder nagekomen. Gelukkig hadden we dit op tijd door en is een confrontatie uitgebleven.

In mijn beleving hadden we een poosje terug in samenwerking met het ziekenhuis dit probleem getackeld. Het adres van moeder was uit het systeem gehaald en er werd in het dossier duidelijk bij gezet dat het een geheime plaatsing betreft. Geregeld, dachten we zo. Totdat ik onlangs belde naar het ziekenhuis. Ik noemde de naam en geboortedatum van ons pleegkindje en hoorde vervolgens hoe mijn adres en woonplaats zo werd opgerakeld door de telefoniste…

Ik probeer het vervolgens rustig uit te leggen en ik snap dat het nou eenmaal de werkwijze is en het systeem.. maar probeer alsjeblieft even mee te denken hoe we dit op kunnen lossen. Na een ochtend bellen is dit probleem nog steeds niet getackeld. Het ziekenhuis heeft gebeld met excuses, maar weet ook geen oplossing.

Ons pleegkindje staat nu tijdelijk op het adres van het ziekenhuis ingeschreven, in hun systeem. Ik weet zeker dat hij in het grootste huis van Nederland woont op dit moment. Hoop dat ze ook de rekeningen betalen. Tips zijn welkom.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Linda Linda Schreef op 12 juni 2020 om 18:36:04

    Ik werk ook in het ziekenhuis. Bij ons staat er bij het adres ‘geheime plaatsing’. Het postadres zetten we dan in ‘aantekeningen’. Of we zetten het adres van de pleegzorgorganisatie in het systeem. Dan duurt het alleen wat langer voordat de brieven aankomen.

Plaats een reactie

Sluiten