Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Videobellen

Videobellen

20 mei 2020 om 13:20 door Amy 2 reacties

Videobellen. Ik denk dat de meesten van ons hier vrij onbekend mee waren voor de coronacrisis. In mijn omgeving in ieder geval wel. Zo gebeurde het dat we tijdens het videobellen met familie en vrienden regelmatig alleen wenkbrauwen zagen. Of zij zagen bij ons alleen een voorhoofd. Maar na al die weken zit er een stijgende lijn in, en gaat het videobellen ons steeds beter af.

Er wordt hier tegenwoordig online vergaderd, les gegeven, gezellig gekletst en ook de bezoekregelingen zijn vervangen door het videobellen. Nu zijn onze pleegkinderen nog vrij jong: 5, 4 en 3 jaar. Maar toch lag het verzoek er om te videobellen met hun ouders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best een beetje spannend vind elke keer. Je wilt toch dat het een fijn moment wordt voor ouders en kind.

Het allereerste video belmoment was met opa en oma van de twee pleegzusjes van 5 en 3 jaar. Het ging via mijn telefoon. Op een gegeven moment lagen ze met hun grootouders te videobellen vanonder ons bed. De jongste eiste alle aandacht op en opa en oma zagen twee kibbelende meiden onder mijn bed. Ik besefte dat zo’n videobel afspraak iets meer voorbereiding en begeleiding van mijn kant vergde.

Poging twee was videobellen met de moeder van ons pleegkindje Finn (4). De laptop lag op tafel aan de oplader (onmogelijk om mee aan de wandel te gaan) en we hadden hem van te voren gevraagd wat hij wilde vertellen of laten zien. De speelgoedauto’s lagen klaar, zijn favoriete knuffel en ik had zelf wat stiften en papier achter de hand. Aan de voorbereiding zou het deze keer dus niet liggen.

Finn heeft eerder een keer met zijn juf en wat kindjes uit zijn klas online “gesproken”. De juf dacht toen dat Finn zijn microfoon uit stond. Dat was niet het geval, maar hij vond het zo spannend dat hij niets durfde te zeggen. Ik hoop dat het met moeder anders gaat. 

Het is tijd. Finn geeft aan dat hij het best spannend vindt. Ik geef aan dat ik het ook best spannend vind, maar dat we dit samen gaan doen. Onder de tafel vindt zijn handje mijn hand. Vanaf het moment dat we zijn moeder op het scherm zien is het feest. Alle auto’s passeren de webcam, er wordt getekend, gelachen en genoten. Finn geeft zelf na een half uur aan dat hij klaar is en mag zelf op het rode telefoontje klikken. Ik ben opgelucht. Wat was het fijn.

Ik kijk naar Finn. De tranen biggelen over zijn wangetjes. “Ik mis mijn mama zo”. Ik geef aan dat ik dat snap en dat ik het heel erg voor hem vind. Daarna bespreken we alle leuke momenten van het videobellen en verschijnt er weer een lach op zijn gezicht. 

’s Avonds, nadat hij al een uur in bed ligt, ga ik toch nog even kijken. Hij ligt met open oogjes voor zich uit te staren. Ik geef hem een dikke knuffel en besef dat videobellen een mooie oplossing is voor dit moment, in deze tijd. Maar we verlangen allemaal weer naar echt contact. Groot en klein. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

 

Reacties

  1. Winneke Winneke Schreef op 20 mei 2020 om 15:14:56

    Geweldig , weer genoten !!!

  2. Patricia Patricia Schreef op 20 mei 2020 om 16:59:39

    Ikzelf ben bekend met video bellen. Maar met de jongens gaat er inderdaad weleens wat verkeerd.

Plaats een reactie

Sluiten