Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Weer naar school

Weer naar school

11 mei 2020 om 16:51 door Amy 1 reactie

Onlangs is besloten dat basisschoolkinderen vanaf 11 mei weer naar school mogen. Wel in aangepaste vorm. Voor ons betekent dat dat ze vier keer in de komende twee weken naar school gaan. Gelukkig wel op dezelfde dag! Met wat gemengde gevoelens zet ik de avond ervoor de wekker. Het was toch ook wel lekker “rustig aan” doen in de ochtend. Niks moeten en leuke dingen doen. Mijn pleegdochter Demi staat ’s ochtends als eerste bij mijn bed. Haar outfit zie ik pas als ik goed wakker word. Ze heeft haar ‘chill kleren’ aan. Ze is vergeten dat het ‘echte leven’ weer begint.

 

Na de officiële aankondiging dat het naar school gaan weer zou beginnen reageerde Demi met gezucht en geklaag. Ze had er geen zin in. Ze had alleen zin om haar beste vriendinnen weer te zien. Pleegzoon Finn zei niet veel, maar ik zag aan hem dat ook hij niet stond te springen om weer naar school te gaan. 

Terug naar de ochtend. Broodjes zijn gemeerd, tassen zijn gepakt en de haren gedaan. Demi doet nog even een poging om het hele schoolplan te cancelen. “Kun je even kijken of ik snot in mijn neus heb?’’ vraagt ze. “Want dan hoef ik niet maar school.” Nee, helaas, geen snotje te bekennen.

Op school aangekomen zie ik aan Finn dat hij het echt spannend vindt en bijna moet huilen. Ik mag niet mee naar binnen en moet bij het hek wachten. Nog voordat ik iets kan zeggen geeft hij mij een dikke knuffel. Demi ziet hoe moeilijk hij het heeft en pakt zijn hand. Samen lopen ze naar de juf. Finn zwaait en steekt zijn duim op. Het is goed zo.

Ik loop terug en bedenk me dat ik die lieverds ook wel ga missen. Gelukkig hebben we morgen een vrije dag.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Patricia Patricia Schreef op 20 mei 2020 om 17:00:39

    Hier gelukkig 2 hele blije jongens omdat ze weer naar school mochten

Plaats een reactie

Sluiten