Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

(Pleeg)Moederdag

(Pleeg)Moederdag

8 mei 2020 om 12:21 door Amy 0 reacties

Moeders. Je hebt ze in alle soorten en maten. Dik of dun, lang of kort, groot of klein. Je hebt moeders die goed kunnen koken en moeders die minder goed kunnen koken. Moeders die houden van een opgeruimd huis en moeders die functioneren in rommel en gezelligheid. 

Na elf jaar ervaring met pleegzorg weten we ook dat er moeders zijn die pijn doen. Die in de steek laten, die in de gevangenis zitten, die schelden, die haten, die niet doen wat ze beloven of die niet kunnen zorgen of liefhebben.

Maar toch is het elk jaar weer Moederdag. Voor álle moeders. Dus wordt er elk jaar door de pleegkinderen druk bedacht wat ze hun moeders kunnen geven. Meestal gaan we met z’n allen naar de winkel en zoeken we wat leuks uit. We knutselen er wat moois bij en overhandigen dit live. Dit jaar is het natuurlijk een beetje anders, maar dat mag de pret niet drukken. We zoeken wat uit voor de moeders en sturen het op. Geregeld.

De voorbereidingen voor Moederdag zijn bij mij thuis al in volle gang. Ik ben niet nieuwsgierig hoor, maar het is mijn taak om hierin huis alles goed in de gaten te houden. Zo is er al een pakje van de juwelier binnen. Worden er stiekem versjes geoefend en heb ik een tekening met “’I love you mam” gevonden. Ik neem mijn taak erg serieus als opzichter.

Vijf van mijn zes kinderen zijn druk bezig met de voorbereidingen van Moederdag. Alleen eentje niet. Niet omdat hij het niet wil, maar omdat hij vindt dat het elke dag Moederdag is. En eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk. Alle knuffels, alle hulp, alle mooie tekeningen die ik van de krijg. Ik ben het met hem eens. Eigenlijk is voor mij elke dag Moederdag.

Toch is Moederdag wel mijn lievelingsdag. Al is het alleen maar dat je extra lang mag uitslapen, cadeautjes krijgt en een keer in het jaar (ik overdrijf nu) gewaardeerd wordt voor wat je doet. Hoewel ik denk dat ze er geen idee van hebben wat ik allemaal doe, maar zo hoort dat ook als je kind bent. Maar het extra lang uitslapen en krijgen van juwelen gebeurt wel maar eens per jaar en daar ga ik zondag eens even extra van genieten.

Fijne (pleeg)Moederdag allemaal, geniet ervan.

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten