Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

De rol van dieren in het leven van pleegkinderen

De rol van dieren in het leven van pleegkinderen

1 mei 2020 om 13:26 door Sandra 0 reacties

Toen onze lieve pleegkinderen voor de allereerste keer bij ons thuis kwamen om kennis te maken, was hond Kiki direct hun grote vriend. Dieren kunnen een belangrijke rol spelen in het leven van een kind en prachtige, krachtige verbinders zijn.

Je hoeft niets te zeggen, je hoeft niets te doen. Ze zijn er gewoon. Zonder oordeel. Bij de eerste kennismaking van hond Kiki met onze pleegkinderen wist ik meteen: dieren helpen hen om zich aan ons en onze plek te verbinden.

Ik bestelde daarom rugtassen met een foto van Kiki erop, die vol trots mee gingen op hun eerste schooldag hier. De tassen zijn de rest van hun bassischoolperiode meegegaan. Een foto van het dier af laten drukken op een tas kan veiligheid geven. ‘Wat er ook gebeurt, het dier is bij je.’ Op een T-shirt kan ook, maar het voordeel van een tas is dat die niet zo vaak in de was hoeft en dus dagelijks mee kan.

Geen dieren in huis? Misschien is er een kinderboerderij in de buurt waar je heen kan gaan of mag de hond van de buren mee voor een ommetje ;)

Ik ben Sandra de Wit-Vis, mindset mentor voor (pleeg)moeders. Samen met mijn man Dorus woon ik in Berkhout. Wij zijn ouders van 5 kinderen: David, Michelle, Roy, Gijs en Sep. https://www.facebook.com/puurpleegmoederschap/

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten