Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Moeder en juf tegelijk zijn: kan dat eigenlijk wel?

Moeder en juf tegelijk zijn: kan dat eigenlijk wel?

8 april 2020 om 09:20 door Sandra 0 reacties

Een juf heeft een hele andere rol in het leven van een kind dan ik heb als moeder. Dus ik doe met de oudste kinderen wat ik voorheen ook deed. Of wat ik eigenlijk vooral niét deed: huiswerk opdringen en controleren.

Ik hoorde David vanmorgen stevig in opstand komen: “Je denkt toch zeker niet dat ik huiswerk ga maken”, zei hij. En: “Ik ga pas leren voor de toetsweek als ik weet wanneer ik toetsen heb en welke toets ik eerst heb”.

Wat ik toen heb gedaan? Ik heb hem de vrijheid gegeven maar er ook bij verteld dat hij dan ook de verantwoording op zich neemt voor de gevolgen van zijn keuze. Dus als docenten consequenties opleggen; deal with it. Als je komende dagen een schema krijgt wanneer je welke toets kan maken en je hebt nog maar een paar dagen om te leren; deal with it.

Het is jouw examenjaar. Jij moet het doen, of overdoen. Volg je hart ;)

Met mijn kleuters start ik dag met de liedjes van school en ik geef ze de keuze: wil je een plakwerkje van juf maken, tekenen of spelen? Vanmorgen begonnen ze vol goede moed met tekenen, maar na 2 minuten zaten ze alle drie te bouwen met Lego. Zingend en wel. Heerlijk toch!?

Ik ben geen juf. Ik ga geen huiswerk opdringen en controleren. Ik ben moeder en you know where to find me als je hulp nodig hebt. Het is deze week supergezellig hier in huis. De lat ligt laag. We zingen en we dansen. Laat mij maar moeder zijn, ik ben geen juf.

  

Ik ben Sandra de Wit-Vis, mindset mentor voor (pleeg)moeders. Samen met mijn man Dorus woon ik in Berkhout. Wij zijn ouders van 5 kinderen: David, Michelle, Roy, Gijs en Sep. www.puurpleegmoederschap.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten