Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Tandenfee en een kruimel

Tandenfee en een kruimel

18 december 2019 om 10:00 door Anna 0 reacties

Vanaf de eerste dag dat Kerstin bij ons kwam wonen, zaten haar tandjes al los. Volgens haar dan. Daardoor kon ze niet goed eten en tandenpoetsen natuurlijk.
We besteedden er niet te veel aandacht aan, maar keken enigszins bevreesd uit naar de periode dat haar tanden echt los zouden gaan zitten.

20cent.jpgAnderhalf jaar later was het zover. Bij de eerste minimale beweging brak hier een gejuich uit. Minstens twee maanden later, met iedere dag voelen en prutsen, kwam dan eindelijk haar eerste echte tandje eruit. Wat een feest! Grappig genoeg ook voor ons.

We hebben het tandje bewaard als herinnering aan dit bijzondere moment.
Voor haar een bevestiging dat ze ook groot was, voor ons een geruststelling dat ze niet al te ver achter de andere kinderen aanliep.

Gisteren floepte haar tweede tandje eruit en was de vreugde minstens zo groot. Dit tandje was voor de tandenfee. Zorgvuldig legde ze het op tafel.
Een uur later was het weg. Groot drama natuurlijk, dus we zochten de hele vloer af. 'Ja daar!' riep ze blij, maar het bleek een kruimel van een rijstewafel. 'Weet je wat? We geven deze kruimel met een briefje erbij, dat begrijpt de fee wel.' Gelukkig vond ze dat een goed plan.

Dus ’s avonds ging Kerstin met brief en kruimel naar bed. Het vaste ritueel verliep voorspoedig en even leek het erop dat ze snel in slaap zou vallen. Maar de spanning was natuurlijk niet te houden.

Na twee minuten fluisterde ze door de babyfoon: ‘De tandenfee is nog stééds niet geweest!’ Wat zou ze voor zich hebben gezien? Een roze fee die om ons huis heen vliegt tot haar tand er eindelijk uit is!? Fladderend op de overloop, terwijl ik naar beneden liep?

'WAJOOH!!!' De volgende ochtend schreeuwt ze ons wakker. 'JONGENS! De tandenfee is geweest!'
Ze laat het muntje van 20 cent aan me zien alsof het een goudklomp is. Even vergeet ik dat ik het zélf onder haar kussen heb gelegd.
'Kan ik hier een wandelwagen van kopen?'

Ik ben Anna, 32 jaar. Samen met mijn man Lars zorg ik voor vier kinderen: Rianne (12), Maaike (10) en Brian (8) komen sinds 6 jaar in de weekenden. Kerstin van 5 woont hier sinds anderhalf jaar permanent.

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten