Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Avondvierdaagse in de tuin

Avondvierdaagse in de tuin

24 juni 2019 om 10:30 door Anna 0 reacties

Kerstin huppelt zwaaiend met de folder van de avondvierdaagse op me af. 'Kijk eens wat juf ons heeft gegeven! We mogen meedoen!!!'
'Leuk lieverd, ik zal er thuis naar kijken.'

snoep.jpgIk verschuif het bewust even naar een later moment. Ze mag nu blij zijn om de 'uitnodiging', maar ik weet al dat het helemaal geen optie is. Ze gaat altijd na het eten naar bed. Zo rond half zeven. Dan is het tijd om rustig te worden. Niet om adrenaline door haar lijfje te laten gieren, het ritme te veranderen en een inspanning te doen die ver boven de verstandige grens ligt.

Thuis begint ze opnieuw. 'Leuk hè mam!?! We mogen met z'n allen lopen!' Van binnen erger ik me aan hoe dat kennelijk in de klas gebracht is. Alsof het een feestje is waar je verwacht wordt. Alsof het onbeleefd is als je níet komt.
Voorzichtig begin ik te zeggen dat ik het erg leuk vind. Voor een ander jaar. Omdat het voor grotere kinderen is.

Dat valt niet bepaald in goede aarde. En zoals dat vaker gaat, verandert haar redenering: 'waarom ben ík niet uitgenodigd!?! Alle anderen gaan wel!'
Dus leg ik rustig uit dat ze gewoon uitgenodigd is maar dat ik het te laat vind voor haar. Net als heel veel andere moeders gelukkig.

Een week later heeft ze het min of meer geaccepteerd. En zoals ze dat ook zo vaak doet: ze verzint een goede oplossing. 'Zullen we thuis de vierdaagse doen?'
Dat vind ik een uitstekend plan. 'Dan krijg ik toch wel snoep?!?'
'Ja, dat mag. Je krijgt wat snoep, in een trommeltje. Ook voor Rianne, Maaike en Brian. Iedereen drie snoepjes voor in het weekend.'

Daar ging ze, met haar pop in een draagzak door de tuin. Zo trots als een pauw en met een gelukzalige grijns. Ze rende rondjes (kleine en snelle) en zwaaide naar me terwijl ik in de keuken stond te koken.
Na een minuut of vijf vond ze het mooi geweest. En ik vond het prima. Heel prima zelfs, ik was zelf niet op het idee gekomen dat je zo'n evenement ook alleen met je pop kunt doen. Nu heeft ze toch mee gedaan aan de vierdaagse. En nog snoep gekregen ook. Kan ze gezellig meepraten in de klas.

Ik ben Anna, 32 jaar. Samen met mijn man Lars zorg ik voor vier kinderen: Rianne (12), Maaike (10) en Brian (8) komen sinds 6 jaar in de weekenden. Kerstin van 5 woont hier sinds anderhalf jaar permanent.

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten