Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kabouterpiemel

Kabouterpiemel

10 april 2019 om 14:00 door Anna 0 reacties

Kerstin komt met een sip en vooral vermoeid gezicht uit school. Ik voel een pijnscheut van binnen. Had ik haar toch thuis moeten laten? We lopen naar de auto en op de vraag hoe het was, veert Kerstin op. Ik luister met een half oor omdat er auto’s langsrijden. “Leuk mama, we gingen met onze handen over een kabouterpiemel vegen!”

anna.voorlezen.jpgMet een ruk draai ik me om. Via haar ogen zie ik dat de schok op mijn gezicht te zien moet zijn. 
Beheers je, denk ik. Even helder blijven. En ondertussen schieten er flarden van haar dossier door me heen. Vermengd met verhalen die ik gelezen heb over hoe dat later uit kan pakken, hoe sommige kinderen bepaalde situaties op kunnen zoeken. Ik voel me wankel worden van binnen: laat deze nachtmerrie niet waar zijn.
“Wat zeg je, lieverd?” vraag ik zo kalm mogelijk.
“Het was heel leuk, we moesten met onze handjes over blaadjes vegen van Kabouter Pino.. en dan ging juf... ik was moe maar ik moest...”
Ik zie haar al zitten tussen de bladeren, ergens onder de pingpongtafel met een jongen die in de ontdekkingsfase zit. Pfff... uitademen. Er is waarschijnlijk niets gebeurd. 

“Mama!!! Hoor je me niet ofzo!?!”
“Sorry schat, ik was even aan het nadenken. Vertel nog eens over die blaadjes, ik ben heel benieuwd.”
“Ik moest testjes doen bij juf. We moesten blaadjes vegen op de computer. Dat had ik toch al gezegd!?” 
Ik begrijp er niks van maar het belangrijkste dringt tot me door: ik zat ernaast, er is niks aan de hand.

We rijden naar huis en ik ben blij dat we straks weer veilig thuis zijn. Zonder juf, testjes of grote jongens. We gaan een appeltje eten, thee drinken en ik ga voorlezen. Heel lang voorlezen. Met Kerstin dicht tegen me aan. Mijn lieve kleine meisje. 

Ik ben Anna, 32 jaar. Samen met mijn man Lars zorg ik voor vier kinderen: Rianne (12), Maaike (10) en Brian (8) komen sinds 6 jaar in de weekenden. Kerstin van 5 woont hier sinds anderhalf jaar permanent.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten