Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Neus gestoten

Neus gestoten

30 oktober 2018 om 10:00 door Hanneke 0 reacties

Pleegzoon Luuk is 16 jaar en hij vindt het de hoogste tijd om zijn zakgeld aan te vullen met een weekendbaantje. Van zijn pleegzus heeft hij gehoord over haar baantje als weekendkracht in een verzorgingshuis. Wat zij kan, kan ik ook, denkt hij.

Na schooltijd fietst Luuk naar het verzorgingshuis om te informeren naar een weekendbaantje. Zijn zus had dit altijd zo gemakkelijk gedaan: koffie inschenken, een praatje maken met de mensen die er wonen, wc’s schoonmaken en eten rondbrengen. Niet onbelangrijk: het verdiende ook nog eens goed. In de ogen van Luuk stelde het allemaal niks voor.

Luuk parkeerde zijn fiets in de fietsenstalling en liep naar binnen door de automatische schuifdeur. Wat hij niet in de gaten had, was dat er nog een tweede glazen schuifdeur was. Omdat Luuk zonder te kijken doorliep, stootte hij keihard zijn neus. Meteen maakte hij rechtsomkeert. Kwaad kwam hij thuis: “Hoe bedenken ze het om twee deuren na elkaar te maken? En dan ook nog van glas?”

We hebben het allemaal nog eens rustig uitgelegd: een verzorgingshuis heeft twee deuren tegen het tochten. Als de eerste deur achter je gesloten is, opent de volgende vanzelf. Als je nog een keer gaat, loop je de gang links in en klop je aan bij de eerste deur. Dan moet het lukken.

De volgende dag waagt Luuk een nieuwe poging. Dit keer komt hij waar hij zijn moet, zonder zijn neus te stoten. Hij komt thuis met een briefje met een e-mailadres erop. Hier kan hij zijn sollicitatie naartoe sturen.

Het briefje ligt inmiddels een week op de keukentafel. Luuk heeft geen eigen e-mailadres. Een sollicitatiebrief schrijven blijkt lastiger dan hij dacht. En zijn cv is ook nog wel erg leeg. Een weekendbaantje krijgen blijkt toch niet zo makkelijk als hij dacht. Niet alleen stootte hij letterlijk zijn neus, maar nu krijgt hij ook nog eens figuurlijk de deksel op z’n neus.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten