Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Geslaagd!

Geslaagd!

28 september 2017 om 16:00 door Hanneke 0 reacties

Onze pleegzoon Niels dacht altijd dat een succes zoals het halen van een diploma niet voor hem was weggelegd. Dat pakte toch anders uit: vorige week slaagde hij met vlag en wimpel voor zijn eerste echte diploma. Supertrots was hij, en wij als pleegouders ook.

Vanuit een ZMLK-school is het niet gebruikelijk om in het mbo in te stromen. Wel voor onze pleegzoon Niels. Vanuit zijn school werd een traject aangeboden voor kinderen van het speciaal onderwijs: één ochtend per week les in fietsen repareren in het praktijklokaal van school en één dag in de week stagelopen bij een fietsenmaker. Met veel enthousiasme begon Niels aan zijn stage. Steeds meer mensen wisten hem te vinden voor een klusje: ketting vervangen, bandjes plakken voor een paar euro of een ander simpel klusje. Na één jaar had Niels voldoende ervaring om zijn diploma mbo niveau 1 fietstechniek te halen. Voor het examen reisde Niels samen met zijn pleegvader, een medeleerling en de fietsenmaker waar hij stage loopt naar Nieuwegein: vanuit onze woonplaats een rit van twee uur.

Niels was toch een klein beetje gespannen toen hij werd binnengelaten in het praktijklokaal. Hier kregen de fietsenmakers in spé een opdracht. Voor het examen moest hij een remkabel vervangen in een fiets en dertig vragen beantwoorden. Na een examen van twee uur kwam het verlossende woord: geslaagd! Er volgde een fotosessie met een roos bij het bord van het opleidingscentrum, Niels apetrots met een diploma in de hand.

Thuisgekomen ging de vlag uit. Omdat de regen met bakken uit de hemel kwam, was dit maar van korte duur. Maar wel lang genoeg om een foto van onze stralende pleegzoon te maken die met vlag en wimpel geslaagd was.

De enthousiaste reacties stroomden binnen via social media en telefoontjes van onder andere zijn oudere pleegbroer en -zussen om Niels te feliciteren. Als klap op de vuurpijl kwam de volgende dag een kaart van zijn eigen familie met daarop de tekst: ‘Gefeliciteerd Niels, op naar niveau 2!’ Daarbij lag er in de bus een grote envelop met het officiële certificaat. Een succes waar we met elkaar trots op zijn!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten