Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatie voor je omgeving

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

Als er een pleegkind in je gezin komt, verandert er een hoop. Voor jou en voor je gezin, maar ook voor de mensen in je omgeving. Niet iedereen weet wat pleegzorg inhoudt of wat het betekent om pleeggezin te zijn. Om je te helpen om dat uit te leggen, hebben we informatie over pleegzorg verzameld die belangrijk is voor de verschillende mensen om je heen. Dit kun je met hen delen, zodat je niet telkens hoeft uit te leggen wat pleegzorg inhoudt.

Pleeggezin ben je niet alleen!

Misschien is het voor vrienden en familie van een pleeggezin niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. De NVP heeft samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen.

Informatiefolders voor omgeving pleeggezin

Informatiefolder voor leerkrachten

Als een kind niet opgroeit bij zijn of haar eigen ouders, kan het in meer of mindere mate beschadigd raken. Dat kan gevolgen hebben voor het gedrag, ook in de klas. Hoe kun je deze leerling goed begeleiden als docent? In deze informatiefolder vind je tips en achtergrondinformatie over een pleegkind in de klas.

Download folder


Informatiefolder voor artsen en behandelaars

Artsen en behandelaars krijgen ook met pleegkinderen te maken. De medische behandeling van een pleegkind is niet anders dan die van andere kinderen. Wel zijn er een aantal achtergrondzaken en aandachtspunten die van belang zijn bij de behandeling van een pleegkind. In de informatiefolder is alle informatie te vinden die belangrijk is voor een arts of behandelaar.

Download folder

Informatiefolder voor werkgevers

Als er een pleegkind in je gezin komt, kan dit ook invloed hebben op je werk. Deze informatiefolder helpt om je werkgever uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat het betekent als een werknemer een pleegkind opvangt. Ook staat er informatie in over de verlofregelingen voor werknemers die betrekking hebben op pleegzorg.

Download folder

Voor pleegouders

Ben je als pleegouder op zoek naar meer informatie over deze onderwerpen? Klik op de button hieronder voor meer informatie over (medische) behandelingen van pleegkinderen, onderwijs en kinderopvang voor een pleegkind of je werk combineren met de zorg voor een pleegkind. 

Terug

Sluiten