Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Extra ondersteuning

Extra ondersteuning

Soms weet je het als pleegouder ook even niet meer. Zorgen voor een pleegkind kan veel van je vragen. Er zijn mogelijkheden om aan te kloppen voor hulp, maar waar kun je terecht voor hulp en wat is wijsheid als jij het even niet meer ziet zitten?

Blogs

 1. Achttien jaar, en dan?

  27 juli 2017 om 09:00 door Hanneke 1 reactie

  4142738896_3dedbd31a1_z.jpg

  In augustus 2015 werd onze pleegdochter Roos achttien jaar. Een mooi moment, maar ook een moeilijk moment: na bijna achttien jaar stopte de pleegzorg. Als pleegouders hadden wij het gevoel dat ze nog lang niet zelfstandig kon wonen. Roos was al eens in behandeling geweest in verband met depressieve periodes. Daarom besloten we verlengde pleegzorg aan te vragen.

  Lees meer over "Achttien jaar, en dan?"

 2. Samen staan we sterker

  11 januari 2017 om 10:00 door Caroline 7 reacties

  jongetje duo.jpg

  Dit is het verhaal van moeder Caroline (38 jaar). Haar gezin bestaat uit vader Johan (38) en dochters Marlies (11) en Elise (9). Ze is nu ruim drie jaar pleegmoeder van Angela* (14). Situatie nu: haar pleegdochter woont in een instelling voor verstandelijk beperkte kinderen vanwege een lichte beperking en hechtingsproblematieken. Daarnaast heeft ze ook een behoorlijk trauma (PTSS).

  Lees meer over "Samen staan we sterker"

kaart zeg heb jij misschien een goeie tip.PNG

Tips over pleegzorg ontvangen?

Iedere twee weken een handige of praktische pleegzorgtip in je mailbox ontvangen? Schrijf je in!

Inschrijven

Pleegouders als supernanny?

Themanummer BIJ ONS

Van pleegouders wordt veel verwacht. Binding aangaan, afstand houden, kunnen delen. We hebben meer te maken met bijvoorbeeld ADHD of autisme. We doen een ander beroep op onze kinderen dan jaren geleden. Mensen en kinderen lopen vast. Moeten we de mogelijkheden van pleegzorg herijken? Wat is wel en niet haalbaar? Hoe moet samenwerking en ondersteuning nu vorm krijgen? BIJ ONS wijdde er een themanummer aan. De verhalen uit dit themanummer vind je hier.

FAQ extra ondersteuning

Vraagteken.png

Bekijk alle veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen van pleegouders vind je in de Pleegzorg FAQ

Lees verder

Terug naar Zorgen voor jezelf

Sluiten