Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Een pleegkind in je gezin

Een pleegkind in je gezin

Een pleegkind verwelkomen zorgt voor beweging in je gezin. Natuurlijk doe je wat je kunt voor hem of haar. Maar zorg je dat je de anderen ook in het oog houdt? En hoe krijg je het in je drukke gezin allemaal geregeld? Je leest het in dit dossier.

dreamstimemedium_1563374.jpg

Projecten en activiteiten

We helpen jou en je pleeggezin om je pleegkind het beste te bieden en pleegzorg vol te kunnen houden. Dat doen we met verschillende projecten en activiteiten.

Klik hier

Betrouwbare en actuele informatie op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_1A@2x.png

Actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen vind je op platform pleegzorg.nl. Ook vind je daar een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Ga naar pleegzorg.nl

Pleeggezin ben je niet alleen!

Misschien is het voor vrienden en familie van een pleeggezin niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. De NVP heeft samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen.

Blogs

 1. Zorgen voor je pleeggezin

  13 augustus 2020 om 09:00 door Jan Willem 0 reacties

  Heb je weleens mensen gesproken die in hun jeugd een pleegbroertje of –zusje hebben gehad? Zij vertellen verhalen over afwisseling, plezier en speelkameraadjes, maar soms ook over stress, onrust of zelfs onveiligheid.

  Lees verder

 2. Timemanagement voor pleeggezinnen

  13 augustus 2020 om 08:05 door Jan Willem 0 reacties

  Pleegkinderen hebben al genoeg aan hun hoofd en jij hebt een druk gezin. Reden genoeg dus voor wat rust en regelmaat. Maar wat als je zelf lichtelijk chaotisch bent?

  Lees verder

 3. Jouw unieke pleeggezin

  13 augustus 2020 om 08:00 door Jan Willem 0 reacties

  In het najaar van 2016 waren we als NVP bij de pleegzorgdagen in Duinrell. We boden pleeggezinnen de kans om op de foto te gaan bij een professionele fotograaf. Meer dan 300 pleeggezinnen maakten er gebruik van. En wij keken van een afstandje toe.

  Wat we zagen was heel bijzonder. Iedere foto vertelde een eigen verhaal. Steeds een andere samenstelling, elk kind een eigen verhaal en ieder gezin uniek. We  zagen pleegouders met een pleegdochter die zelf ook net moeder was geworden. Twee Turkse pleegouders poseerden met twee Surinaamse kleuters. Maar er waren ook pleeggrootouders met hun kleinkind, een alleenstaande moeder met een peuter en twee vaders met wel vier of vijf pubers. Over ieder gezin zou je zo een boek kunnen schrijven!

  Lees verder

 4. Herstel van het gewone leven

  12 augustus 2020 om 14:00 door Jan Willem 1 reactie

  De titel van dit artikel verwijst naar een boek van Prof. Dr. Wim ter Horst, waarin de kracht van het alledaagse als ‘opvoedmiddel’ uitgebreid wordt uitgelegd. In feite is deze gedachte één van de bestaanspijlers van pleegzorg: kinderen ervaren ‘herstel’ wanneer zij deel worden van het gewone leven van een pleeggezin.

  Lees verder

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting en Liliane PoppenVilla kunnen pleeggezinnen in aanmerking komen voor de donatie van een PoppenVilla. Ook gezinshuisouders kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de Rudolphstichting. De enige voorwaarde voor pleeggezinnen is dat je lid bent van de NVP! 

Meer informatie

Terug

kaart zeg heb jij misschien een goeie tip.PNG

Tips over pleegzorg ontvangen?

Iedere twee weken een handige of praktische pleegzorgtip in je mailbox ontvangen? Schrijf je in!

Inschrijven
Sluiten