Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Doe mee!

Doe mee!

De NVP is een plaats voor pleeggezinnen: een plaats waar kennis, ervaringen, expertise en inspiratie van en voor pleeggezinnen worden samengebracht. Samen met pleeggezinnen werken we hard om de pleegzorg nóg verder verbeteren. Dat doen we niet alleen voor, maar vooral ook mét pleegouders. Wil jij ons helpen? Dat kan! Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden.

  • Startpakket en verbetering informatievoorziening nieuwe pleeggezinnen 

Samen met Stichting Kinderpostzegels maken we een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen en gaan we de informatievoorziening voor pleeggezinnen verbeteren. Zo helpen we nieuwe pleeggezinnen snel en goed op weg. Wat zou er in dit startpakket moeten komen? Waar heb jij veel aan gehad toen je pleegouder werd of wat heb je juist gemist? Denk met ons mee zodat we nieuwe pleeggezinnen nog beter kunnen ondersteunen!

Aanmelden

  • Informatiefolders voor omgeving pleeggezin

Een pleegkind opvangen in je gezin kan veel impact hebben. Voor je eigen gezin, maar ook voor mensen in je omgeving. Om die mensen te informeren over wat een pleegzorgplaatsing inhoudt, ontwikkelen we informatiefolders voor verschillende doelgroepen. Meer informatie vind je hier. Wil je hierover meedenken? Meld je dan aan.

Aanmelden

  • Versterken van de kracht van pleegouders

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken we samen met pleegouders aan het structureel verbeteren van het scholings- en ondersteuningsaanbod voor pleeggezinnen. We willen leren en jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel maken van het pleegouderschap. Hiervoor hebben we vijf ontwikkellijnen uitgezet. Wil jij meedenken over één van deze ontwikkellijnen?

Aanmelden

  • Pleegoudernetwerken

Wil jij graag deel uitmaken van een groep pleegouders die regelmatig bij elkaar komt? Je kunt aansluiten bij een bestaand netwerk of zelf een groep opzetten. Wij kunnen je helpen om een pleegoudernetwerk bij jou in de buurt op te starten. Daarvoor hebben we een Hoe-boek en verschillende materialen ontwikkeld. Ook denken we graag met je mee hoe je jouw groep het beste op kunt zetten. Interesse? Meld je aan!

Aanmelden

  • Pleegzorgtips en pleegzorgervaringen

Wil jij jouw ervaringen als pleegouder delen en vind je het leuk om te schrijven? Iedere twee weken versturen we een pleegzorgtip. Jouw tips en ervaringen zijn zeer welkom, zodat we die kunnen delen met andere pleegouders. Ook delen we ervaringen in de vorm van blogs op onze website. Schrijfervaring is geen vereiste!

Aanmelden

  • Lokale belangenbehartiging

Het is belangrijk om de stem van pleeggezinnen te laten horen bij politici en beleidsmakers. Als zij weten wat er speelt en leeft, kunnen ze daar rekening mee houden in hun beleid. Op die manier kun je de pleegzorg bij jou in de buurt verbeteren. Om je daarbij te ondersteunen, hebben we een speciaal dossier gemaakt en organiseren we workshops. Wil jij bij jou in de buurt aan de slag om op te komen voor de belangen van pleegouders? Meld je dan aan.

Aanmelden

  • Ondersteuning helpdesk

Dagelijks krijgen we in onze helpdesk vragen binnen van pleegouders. Veel van de pleegouders die vragen hebben, willen graag eens overleggen over een bepaald onderwerp met andere pleegouders: hoe heb jij dit aangepakt, of wat denk jij van dat? Ben jij een ervaren pleegouder en lijkt het jou leuk om mee te denken met andere pleegouders? Meld je dan aan. 

Aanmelden

  • Ik wil op een andere manier helpen

Heb je een ander idee om de pleegzorg te verbeteren? Neem contact op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

Aanmelden

Cirkel van kinderen.jpg

Word lid!

Door lid te worden van de NVP ondersteun je ons bij ons werk. We laten de stem van pleeggezinnen horen en werken samen aan de verbetering van de pleegzorg in Nederland.

Klik

Terug

Sluiten