Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen en tips van pleegouders

 1. Pleegzorgtip: hoe praat je met je (pleeg)kind over eenzaamheid?

  3 maart 2021 om 14:00 door Dewie

  eenzamejongeren.com.jpg

  Jongeren voelen zich sinds de coronacrisis eenzamer dan normaal, omdat ze minder sociaal contact hebben. Als je het vermoeden hebt dat je (pleeg)zoon of (pleeg)dochter zich eenzaam voelt is het goed daar iets mee te doen. Maar wat is een goede reactie? En hoe kun je helpen het sociale netwerk van je kind te verbeteren? Op het platform eenzamejongeren.com vind je informatie voor jongeren, ouderen en professionals over eenzaamheid, tips om eenzaamheid te signaleren en het bespreekbaar te maken. 

  lees verder

 2. Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?

  10 februari 2021 om 14:00 door Dewie

  pleegzorgtip_10feb.jpg

  Als pleegouder heb je naast de zorg voor je pleegkind(eren) ook te maken met de ouder(s) van je pleegkind, een pleegzorgbegeleider en jeugdbeschermer. Vier partijen die in essentie allemaal hetzelfde willen: het beste voor het kind. Toch gaat samenwerken niet altijd van een leien dakje. Het kan helpen om met elkaar in dialoog te gaan om elkaar zo beter te begrijpen. 

  lees verder

 3. Aftelbericht #1: Uitgeteld!

  8 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory

  nummertje1.jpg

  Het is maandag 8 februari. De maandag dat veel basisschoolleerlingen voor het eerst sinds 17 december weer naar school zouden mogen, en jongere kinderen naar de kinderopvang. Tot het winterweer roet in het eten gooide…Veel basisscholen houden uit veiligheidsoverwegingen ook vandaag nog de deuren gesloten. Dat vraagt voor veel aanpassingsvermogen voor veel (pleeg)ouders. Nog een dag langer thuisonderwijs, en goede hoop voor morgen. Met het openen van het basisonderwijs en de kinderopvang, stoppen we ook met deze ‘Lockdown Aftelberichten’. We zijn uitgeteld. Hopelijk hebben we je de afgelopen weken een klein beetje kunnen helpen om deze periode door te komen.

  lees verder

Terug

Sluiten