Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorg en corona

Coronavirus (1).png

Het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op iedereen. Ook op pleeggezinnen. Op deze pagina verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijden je pleegkind het beste kunt bieden.

Nieuws

Online ontmoetingen: pleegouder zijn in tijden van corona

kaart maar hoe gaat het nou met jou.PNGmaandag 18 januari 2021 12:30 Veel pleegouders zagen het niet aankomen dat de scholen weer dicht zouden gaan. Naast het thuisonderwijs en thuiswerken is het door de lockdown meestel ook niet mogelijk om met andere pleegouders af te spreken, terwijl het juist nu fijn zou zijn om elkaar te spreken. Daarom organiseren we drie online bijeenkomsten om uit te wisselen hoe je als pleegouder in deze periode omgaat met alwéér een lockdown en alles wat daarbij komt kijken. lees verder

Oproep JongWijs en vijftig organisaties: zoek alternatief voor schoolsluiting

Logo JongWijs 2015 met rand.pngdonderdag 14 januari 2021 15:47 Samen met vijftig andere organisaties doen de (pleeg)jongeren van JongWijs een oproep aan het kabinet: zoek naar om alternatieven voor de schoolsluiting om de ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. ‘Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit doordat hun belangen het onderspit delven’, staat in het statement van de organisaties. Ook kwetsbare pleegkinderen en -jongeren dreigen de dupe te worden van de scholensluiting. Daarom roepen JongWijs en de andere organisaties op om alternatieven te zoeken. lees verder

Aftelberichten helpen pleegouders en gezinshuizen door de lockdown heen

Lockdown Aftelberichten.pngmaandag 21 december 2020 10:00 Opnieuw vijf weken thuis met de kinderen: dat hadden de meeste pleeggezinnen en gezinshuizen niet aan zien komen. Om ook deze lockdown toch zo goed mogelijk door te komen kunnen pleeg- en gezinshuisouders zich aanmelden voor de lockdown Aftelberichten: een dagelijkse e-mail met tips en inspiratie die vanaf 21 december dagelijks wordt verstuurd. lees verder

Aftelberichten tijdens de lockdown

samenspel.afbeeldingen.png

De dagelijkse Lockdown Aftelberichten - speciaal voor pleeg- en gezinshuisouders - geven je slimme tips en inspiratie om deze weken toch zo goed mogelijk door te komen. Schrijf je in voor onze Lockdown Aftelberichtennieuwsbrief!

En een leuk extraatje: je ontvangt dan meteen het digitale Samenspel in je mailbox met twintig verrassende gezinsactiviteiten.

Inschrijven

Heb jij een goede tip voor andere pleeggezinnen? Laat het weten via het contactformulier.

Waar loop jij als pleegouder tegenaan door de coronamaatregelen?

Untitled design (40).pngDe situatie die ontstaan is door het coronavirus brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Zeker voor pleeggezinnen kan de nieuwe situatie ingewikkeld zijn. Waar loop jij als pleegouder tegenaan en wat is voor jouw pleeggezin de grootste uitdaging op dit moment? Laat het ons weten! Ook als je een vraag hebt over de coronamaatregelen of een tip of suggestie voor andere pleeggezinnen, kun je het laten weten via het contactformulier hieronder!

Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens volgens de privacy policy van de NVP.

Informatie en veelgestelde vragen over corona

Omgangsregeling

dreamstime_m_103245126.jpgHet coronavirus heeft ook gevolgen voor de omgangsregeling tussen pleegkinderen en hun ouders. Tot in ieder geval 28 april geldt voor omgangsregelingen in de pleegzorg dat het bezoek doorgaat, maar alleen als geen van de betrokkenen klachten heeft. Zoek naar andere manieren om contact te houden als één van de betrokkenen klachten heeft.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over pleegzorg en corona? We geven antwoord op veelgestelde vragen over de omgangsregeling, school en kinderopvang, zorgverlof en andere zaken. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met de heldpdesk en we helpen je verder.

Veelgestelde vragen

Verhalen en tips van pleegouders

 1. Aftelbericht #2 …+20: Breng wat vertraging in je pleeggezin of gezinshuis

  18 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory

  2_aftelbericht.jpg

  Het was nieuws dat al even in de lucht hing en wat je misschien al vreesde. Het kabinet maakte zondagmiddag bekend dat de basisscholen en kinderopvang in ieder geval gesloten blijven tot 8 februari. Geen leuk nieuws, en dan is het vandaag ook nog eens Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Help! Word jij helemaal gek van het rennen, springen, vliegen, onderwijzen, koken, plannen, plannen weer omgooien, brandjes blussen en sussen? Probeer deze week eens wat vertraging in je pleeggezin of gezinshuis te brengen.

  lees verder

 2. Aftelbericht #3: Ongebruikt speelgoed? Doneer ze aan een jarige job!

  17 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory

  3.jpg

  Heeft jouw (pleeg)kind voor zijn of haar verjaardag een cadeau gekregen dat toch niet zo goed in de smaak viel. Blijft er in jouw gezinshuis gloednieuw speelgoed op de plank liggen? Geef het cadeau! Stichting Jarige Job maakt er verjaardagsboxen van die worden verstuurd naar jarige kinderen in heel Nederland die door armoede vaak helemaal niks krijgen.

  lees verder

 3. Aftelbericht #4: Durf te vragen, juist als pleeg- of gezinshuisouder

  16 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory

  4_aftelbericht.jpg

  Kan ik je auto even lenen? Kun je even een uurtje oppassen? Heeft iemand wat meidenkleren, maat 152? Zeggen mensen ook zo vaak tegen jou hoe ontzettend bijzonder ze het vinden dat je pleegouder of gezinshuisouder bent? Helemaal nu, tijdens deze coronacrisis? Eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Pleegouder zijn is niet niks en daarom is het fijn dat mensen graag een handje helpen. Tenminste... als je het vraagt!

  lees verder

Home

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten