Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Over Engage the Village meet-up, regio Ede: Dat moment dat je je gesteund voelt, waardoor je door kan gaan

Engage the Village meet-up, regio Ede: Dat moment dat je je gesteund voelt, waardoor je door kan gaan

In november en december organiseert het project Engage the Village twee bijeenkomsten voor pleegouders. De bijeenkomsten staan in het teken van storytelling: tijdens deze meet-ups luister je naar of vertel je echtgebeurde verhalen over het thema van de bijeenkomst. Van de verhalen wordt een podcast gemaakt. De tweede bijeenkomst is op 14 december.

Je hebt er allemaal waarschijnlijk wel ervaring mee. Je wordt pleegouder of gezinshuisouder en je weet: het zal niet vanzelf gaan. Vrij snel na de plaatsing merk je: het gaat inderdaad niet vanzelf. Vaak is het zwoegen om kinderen te helpen zich bij jou veilig en thuis te laten voelen en tegelijk de ouders van de kinderen ouders te laten blijven. En daarnaast is er contact met school, met hulpverleners, (pleeg)broers en (pleeg)zussen, soms rechtbank en politie. 

Je bent pleegouder of gezinshuisouder of pleegzorgbegeleider. Je doet dit omdat je wilt dat een kind veilig kan opgroeienHet is geen makkelijke job, door de complexiteit waarmee je plotseling omgeven wordt. Soms breekt iets wat je met bloed, zweet en tranen hebt opgebouwd weer af. Dan is het fantastisch als je merkt dat er mensen zijn die je steunen.  We zijn op zoek naar verhalen over een moment dat je je gesteund voelde door mensen om je heen.

Wanneer: 15 december 2021, 20.00 tot 21.30 uur
Waar: regio Ede
Voor wie: pleegouders, gezinshuisouders en hun (professionele) netwerk

Wil je erbij zijn als luisteraar of heb jij een hoopvol verhaal dat gehoord moet worden? Stuur dan een mailtje voor woensdag 1 december naar engagethevillage@broedgebied.nl met een korte toelichting. Charissa Bakema, initiatiefnemer en zelf ook pleegouder neemt dan contact met je op. 

Er is beperkt ruimte voor deelnemers. Toelating gaat op volgorde van aanmelding, dus meld je snel aan!

Engage the Village is een creatief en duurzaam project om verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen vanuit vier verschillende belevingswerelden op te halen, te verwerken in creatieve producten en deze te delen met de samenleving. Er zijn verhalen opgehaald bij eigen kinderen van pleegouders en gezinshuisouders, bij pleegkinderen, bij ouders en graag horen we ook verhalen van veerkracht en hoop bij de pleegouders, gezinshuisouders en hun (professionele) netwerk. Van de verhalen zijn podcasts, filmpjes en videoclips gemaakt die al door velen zijn beluisterd en bekeken. Engage the Village is een initiatief van Vitree en Broedgebied. Meer informatie over het project vind je hier.

EngagetheVillage_logo-liggend-RGB-768x543

Deel met anderen

Sluiten