Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Over Engage the Village meet-up, regio Utrecht: Dat moment dat je denkt… yes!

Engage the Village meet-up, regio Utrecht: Dat moment dat je denkt… yes!

In november en december organiseert het project Engage the Village twee bijeenkomsten voor pleegouders. De bijeenkomsten staan in het teken van storytelling: tijdens deze meet-ups luister je naar of vertel je echtgebeurde verhalen over het thema van de bijeenkomst. Van de verhalen wordt een podcast gemaakt. De eerste bijeenkomst is op 30 november.

Je hebt er allemaal waarschijnlijk wel ervaring mee. Je wordt pleegouder of gezinshuisouder en je weet: het zal niet vanzelf gaan. Vrij snel na de plaatsing merk je: het gaat inderdaad niet vanzelf. Vaak is het zwoegen om kinderen te helpen zich bij jou veilig en thuis te laten voelen en tegelijk de ouders van de kinderen ouders te laten blijven. En daarnaast is er contact met school, met hulpverleners, (pleeg)broers en (pleeg)zussen, soms rechtbank en politie. 

Toch ga je door. Waarom ga je door? Dat doe je voor die momenten dat je denkt: ‘Yes! Hier doe ik het voor.’ Die momenten zijn totaal verschillend. Bij de een is het de afronding van school, bij de ander is er herstel in een relatie of een ontwikkeling van een vriendschap. Het kan van alles zijn. Wij zijn op zoek naar verhalen van pleegouders en gezinshuisouders die gaan over dat moment dat je denkt… yes!

Wanneer: 30 november 2021, 20.00 tot 21.30 uur
Waar: regio Utrecht
Voor wie: pleegouders, gezinshuisouders en hun (professionele) netwerk

Wil je erbij zijn als luisteraar of heb jij een hoopvol verhaal dat gehoord moet worden? Stuur dan een mailtje voor dinsdag 15 november naar engagethevillage@broedgebied.nl met een korte toelichting. Charissa Bakema, initiatiefnemer en zelf ook pleegouder neemt dan contact met je op. 

Er is beperkt ruimte voor deelnemers. Toelating gaat op volgorde van aanmelding, dus meld je snel aan!

Engage the Village is een creatief en duurzaam project om verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg en gezinshuizen vanuit vier verschillende belevingswerelden op te halen, te verwerken in creatieve producten en deze te delen met de samenleving. Er zijn verhalen opgehaald bij eigen kinderen van pleegouders en gezinshuisouders, bij pleegkinderen, bij ouders en graag horen we ook verhalen van veerkracht en hoop bij de pleegouders, gezinshuisouders en hun (professionele) netwerk. Van de verhalen zijn podcasts, filmpjes en videoclips gemaakt die al door velen zijn beluisterd en bekeken. Engage the Village is een initiatief van Vitree en Broedgebied. Meer informatie over het project vind je hier.

EngagetheVillage_logo-liggend-RGB-768x543

Deel met anderen

Sluiten