Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Over Workshop in Hoogeveen: 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

Workshop in Hoogeveen: 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

Ben jij benieuwd hoe je bij kunt dragen aan het verbeteren van de pleegzorg in jouw woonplaats? Wil je weten hoe de gemeente werkt en waar je moet zijn om te vertellen wat jij nodig hebt om pleegouder of gezinshuisouder te kunnen zijn? Een veelgehoorde klacht over pleegzorg is namelijk dat er veel onnodig ‘gedoe’ is. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, of de persoon waar je mee te maken krijgt, begrijpt niet waar je het over hebt of hoe het opgelost kan worden. Jij kunt daar iets aan doen door in gesprek te gaan met de beleidsmakers in jouw gemeente. Kom naar de workshop en wij helpen je op weg!

De pleegzorg verbeteren in jouw gemeente; dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Veel besluiten worden genomen door de gemeente. Als jij de juiste personen weet te bereiken, kun je een bijdrage leveren aan het oplossen van het ‘gedoe’.

In deze workshop leer je hoe een gemeente werkt en wat je kunt doen om je vraag bij de juiste persoon neer te leggen. En wat vertel je die persoon om duidelijk te maken waar jij tegenaan loopt als pleegouder? Er is ruimte voor vragen en eigen inbreng. Zo ben je aan het einde van de avond in staat om jouw zorgen en vragen over pleegzorg goed te verwoorden en kun je de volgende dag aan de slag.

Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor pleegzorg. Zij kunnen bepalen hoe zij met pleegzorg omgaan. Het is daarom belangrijk om duidelijk te maken aan je eigen gemeente welke zaken ze in het beleid moet opnemen, zodat jij goed voor je pleegkinderen kunt zorgen.

De workshop begint om 19.30 uur en is om 22.30 uur afgelopen. De avond wordt verzorgd in samenwerking met Lobby Lokaal en Stichting PleegWijzer.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen

Sluiten