Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Over Samenwerken binnen pleegzorg: dialoog in Rotterdam (online)

Samenwerken binnen pleegzorg: dialoog in Rotterdam (online)

Als pleegouder werk je samen met je pleegzorgbegeleider, een jeugdbeschermer en de ouders van je pleegkind om samen het beste voor je pleegkind te bereiken. Een goede samenwerking is belangrijk om een pleegzorgplaatsing te laten slagen, maar het is soms ook best ingewikkeld. Daarom zijn we gestart met het project Samenwerken binnen pleegzorg, waarin we dialogen organiseren tussen de verschillende partijen. Het doel is om meer begrip voor elkaar te krijgen en zo de samenwerking te verbeteren.

In de dialogen, die we tussen september 2020 en mei 2021 verspreid over het land organiseren, onderzoeken we samen wat er nodig is om goed samen te werken. Ook bespreken we wat ieders taken en verantwoordelijkheden zijn en waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Aan iedere dialoog doen drie pleegzorgbegeleiders, drie jeugdbeschermers en vier (pleeg)ouders mee. Twee gespreksleiders begeleiden het gesprek. In het gesprek leer je meer over ieders rol en afwegingen, zodat je hiermee in de toekomst rekening kunt houden.

In de dialogen gaan we niet in gesprek over een specifieke casus, maar over de samenwerking in het algemeen. Als je meedoet aan een dialoog, ga je niet in gesprek met je eigen pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer of de ouders van je pleegkind.

Na afloop van de dialogen delen we de belangrijkste uitkomsten en inzichten – uiteraard geanonimiseerd – zodat pleegouders en professionals, maar ook beleidsmakers, hiervan gebruik kunnen maken. Onderdeel van het project is ook een training voor gespreksleiders, zodat na het project de dialogen voortgezet kunnen worden en de samenwerkingen structureel verbeterd kunnen worden.

Deze dialoog is tussen (pleeg)ouders, drie pleegzorgbegeleiders en drie jeugdbeschermers. De deelnemende professionals zijn verbonden aan Enver en Jeugdbescherming Rotterdam-Rijnmond. 

In verband met de coronamaatregelen organiseren we deze dialoog online. Als je bent aangemeld, ontvang je een dag van tevoren een link om in te loggen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen

Sluiten