Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Over Week van de Pleegzorg 2020

Week van de Pleegzorg 2020

Van 28 oktober tot en met 4 november is het Week van de Pleegzorg! In deze week is er aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Ook zijn er overal in het land activiteiten voor pleeggezinnen en bijeenkomsten van pleegoudernetwerken.

In de Week van de Pleegzorg wordt aandacht gevraagd voor het tekort aan pleeggezinnen. Meer dan 22.000 kinderen vinden een veilig thuis in een pleeggezin als zij (tijdelijk) niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Maar er zijn te weinig pleeggezinnen. Daarom nodigt de campagne openjewereld.nu iedereen uit om te ervaren wat je voor een pleegkind kunt betekenen.

Activiteiten voor pleeggezinnen

Overal in het land zijn in de Week van de Pleegzorg activiteiten voor pleeggezinnen, georganiseerd door de pleegzorgorganisaties, gemeenten of door pleegouders zelf. Wil jij ook een activiteit, thema-avond of bijeenkomst organiseren voor de pleeggezinnen bij jou in de buurt? Dat kun je zelf doen of samen met andere pleegouders, de gemeente of pleegzorgorganisatie. Kunnen we je ergens bij helpen? Laat het ons gerust weten door een mailtje te sturen naar pleegoudernetwerken@denvp.nl

Terugblik 2019

Ben je benieuwd naar de activiteiten die vorig jaar werden georganiseerd? We maakten een terugblik waarin je leest over de activiteiten en bijeenkomsten waar we vorig jaar bij waren. Bekijk de terugblik hier.

Deel met anderen

Sluiten