KUNSTPLƎEGERS: expositie van kunstwerken van (pleeg)jongeren

KUNSTPLƎEGERS: expositie van kunstwerken van (pleeg)jongeren

9 februari 2022 om 13:30 door Tijs 0 reacties

Beeldmerk vierkant.png
In de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS kijken pleegjongeren, jongeren uit gezinshuizen en eigen kinderen van pleegouders terug op de eerste lockdown in 2020. Hoe was het om geen familie en vrienden te ontmoeten, niet naar school te gaan of te sporten? In workshops deelden de jongeren hun verhaal en ervaringen in verschillende kunstwerken. Met een lied, schilderij, tekening of gedicht laten ze zien hoe zij die periode ervaren hebben. De tentoonstelling is tot en met 27 maart te zien in het Stadsarchief Amsterdam en ook online te bekijken op kunstpleegers.nl.

In de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS exposeren elf jongeren. Zij maakten hun werk tijdens verschillende workshops gegeven door creatieve Amsterdammers. Ze kregen ook een workshop en rondleiding door het Stadsarchief Amsterdam. Daar ontdekten ze hoe de pleegzorg er vroeger uitzag en wat er veranderd is. 

Bij KUNSTPLƎEGERS zie je verhalen uit de geschiedenis van de pleegzorg en kunstwerken van de jongeren nu. De jongeren hebben ook meegewerkt aan de opzet en inrichting van de expositie.

Tyas en Cas

Je kunt de tentoonstelling KUNSTPLƎEGERS van 27 januari tot en met 27 maart 2022 zien in de schatkamer van het Stadsarchief Amsterdam. De toegang is gratis. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Op kunstpleegers.nl kun je de kunstwerken en de verhalen en ervaringen van de (pleeg)jongeren online bekijken. Daar vind je ook alle informatie over de expositie.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten