De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen helpt pleegouders om het beste voor hun pleegkind te bereiken. Wij zijn er voor pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen in pleeggezinnen. Wij zijn een plaats voor pleeggezinnen, waar je gehoord en gezien wordt, waar je waardering en steun vindt en waar je je stem kan laten horen om samen de pleegzorg te verbeteren.

Home

Wat we doen

Ben je benieuwd wat de NVP allemaal doet, samen met pleeggezinnen? Bekijk het overzicht van projecten en activiteiten.

Lees verder
pleegzorgNL.png

Platform pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek!

Ga naar pleegzorg.nl

Helpdesk voor pleeggezinnen

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder! We bieden een luisterend oor, denken met je mee en geven (juridisch) advies.

Lees verder

Actueel

Weblog
Untitled (Instagram Post)-2.png

Beslissen over kinderen doe je met kinderen

In het vorige nummer van BIJ ONS lazen we hoe JongWijs zich inzet voor jongerenparticipatie. Manuela, die zelf in een pleeggezin woonde en nu bij JongWijs is aangesloten, vertelde: “Ik vind dat de stem van kinderen en jongeren met een achtergrond in een pleeggezin of gezinshuis ongehoord is. Maar de mening van jongeren telt!” Samen met collega’s van de Universiteit Leiden onderzocht ik de positie van jongeren bij juridische beslissingen, en daaruit blijkt inderdaad dat een grote groep kinderen nu niet gehoord wordt.

Lees meer
21 juli 2022 om 16:30 door Daisy
Weblog
Untitled (Instagram Post).png

Handicaps geen bezwaar

Het was heel bijzonder om een pleegouder te interviewen die ik als voormalig pleegzorgbegeleider al vrijwel zijn hele leven ken. Het contact met de pleegouders van John, die hij opa en oma noemt, heb ik ook na mijn pensionering onderhouden. Ik hoorde dus regelmatig hoe het met John ging. Ik was blij verrast toen ik begreep dat John en zijn partner Steven, allebei dertigers, er bewust voor hebben gekozen om voor pleegkinderen met een beperking te zorgen: Jaap (6) en Hans (4). Het werd tijd om John en Steven zélf te vragen naar hun ervaringen.

Lees meer
14 juli 2022 om 16:30 door Flip
Weblog
11310-nowherespecial-still-03.jpg

Film Nowhere special: 'Mooi, ontroerend en confronterend'

De film Nowhere special, die nu in de bios draait, gaat over John die een nieuw gezin voor zijn zoon Michael zoekt als hij hoort dat hij niet lang meer te leven heeft. We mochten kaarten weggeven voor deze film. Cora won de kaartjes en vertelt wat ze van de film vond!

Lees meer
13 juli 2022 om 09:00 door Tijs
Weblog
worteltuin vierkant.png

Worteltuin

Ik ga vandaag naar een Worteltuin, meld ik aan de ontbijttafel. “Nou, dan weet ik wel wat we vanavond gaan eten,” grapt zoon Nicky. Ik leg uit dat de naam Worteltuin niets met de oranje groenten te maken heeft. Het gaat om je wortels, je roots.

Lees meer
6 juli 2022 om 07:00 door Amy

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten