Nieuws

Nieuws

Nieuws
tweede kamer (Instagram Post (Square)).png

Tweede Kamer debatteert over gesloten jeugdzorg, versterking pleegzorg en gezinsgerichte alternatieven dringend nodig

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over gesloten jeugdzorg. Deze vorm van jeugdhulp is schadelijk voor kinderen en wordt daarom afgebouwd, net als andere vormen van residentiële hulp. Het doel is om kinderen ‘zo thuis mogelijk' op te vangen, maar er zijn niet genoeg passende alternatieven voor deze hulp zoals pleegzorg en andere gezinsgerichte hulp. Gezien de urgentie van het probleem vroegen we Kamerleden deze week nogmaals om de noodzaak om alternatieven te versterken in het debat onder de aandacht te brengen. 

Lees meer
28 maart 2024 om 09:00
Nieuws
3.png

Leren en kennis delen in leernetwerk kennis en ontwikkeling van pleegouders

Welke kennis heb je nodig en hoe kun je leren als pleegouder? Heb jij goede ideeën over leren en ontwikkeling van pleegouders en wil je van ouders, pleegouders en professionals horen hoe zij over dit onderwerp denken? Ben je nieuwsgierig, deel je graag jouw kennis en houd je ervan om je netwerk te vergroten? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! In de Lerende beweging pleegzorg kun je meedoen en meedenken in het leernetwerk kennis en ontwikkeling pleegouders. Je kunt ook de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij mee?

Lees meer
28 maart 2024 om 08:00
Weblog
bij ons wat vinden plo van informele steun (Instagram Post).png

Wat vinden pleegouders van informele steun?

Voor dit nummer van BIJ ONS vroegen we pleegouders wat zij van informele steun vinden. Steun die binnen het gezin gegeven wordt, maar niet van professionals afkomstig is. Meestal gaat dat over steun aan pleegouders zodat zij hun taak als pleegouder goed kunnen uitvoeren. We vroegen pleegouders hoe zij over informele steun denken aan de hand van drie stellingen.

Lees meer
27 maart 2024 om 08:00
Nieuws
2.png

Deel jouw kennis en ervaring in het leernetwerk gedeeld opvoederschap

Wil jij jouw verhalen en ervaringen over gedeeld opvoederschap delen en van ouders, pleegouders en professionals hoe zij over dit onderwerp denken? Of weet je veel over gedeeld opvoederschap? Ben je nieuwsgierig, deel je graag jouw kennis en houd je ervan om je netwerk te vergroten? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! In de Lerende beweging pleegzorg kun je meedoen en meedenken in het leernetwerk gedeeld opvoederschap. Je kunt ook de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij mee?

Lees meer
21 maart 2024 om 08:00
Weblog
bij ons panel informele steun.png

Informele steun: organiseren van wat er al is

Een beetje omkijken naar elkaar en een hand uitsteken als je ziet dat iemand dat kan gebruiken. Dat is toch niet meer dan normaal? ‘Jazeker!’, is vast jouw reactie. Gelukkig vinden veel anderen dat ook, gezien het groeiend aantal initiatieven voor informele steun. Informele steun is onbetaalde hulp, verleend door familie, vrienden, buren of vrijwilligers, in tegenstelling tot formele zorg die wordt geboden door beroepskrachten. Kan het organiseren van informele steun ervoor zorgen dat in deze behoefte wordt voorzien en daarmee de druk op de jeugdzorg vermindert? We legden drie stellingen voor aan een panel van professionals in de jeugdzorg en peilden hun mening over dit vraagstuk.

Lees meer
20 maart 2024 om 08:00
Nieuws
symposium lbp (Instagram Post).png

Save the date: symposium Lerende beweging pleegzorg op 28 november

Op 28 november 2024 organiseert de Lerende beweging pleegzorg een najaarssymposium. Er zijn inspirerende sprekers en workshops voor uitwisseling en verdieping. Ook delen we de geleerde lessen en ontwikkelingen van de Lerende beweging pleegzorg. Schrijf 28 november vast in je agenda!

Lees meer
18 maart 2024 om 09:00

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten